sâmbătă, 9 martie 2019

Întâmplări stranii pe Valea Dornei (II)

Cazul este preluat din arhiva ASFAN.

Relatarea (II)


Vizitatorul revine în faptul serii

In seara zilei de 12 octombrie, după ce au luat cina cu toții, soții S, și-au trimis copii la culcare, iar ei au rămas să strângă masa și să mai trebăluiască prin bucătărie. la un moment dat, s-a auzit un țipat venit de sus și imediat un tropot de pași pe scări. "M-am trezit cu fetele plângând, speriate, că sus la fereastra apăruse un monstru urât, care se uita la ele prin gem. Am urcat cu ele, am cautat prin cameră, am deschis geamurile de m-am uitat, dar n-am văzut nimic.
Le-am liniștit, spunându-le că or fi visat și am ieșit apoi din cameră, Când să cobor însă, am auzit niște bocănituri venind din camera unde dormea mezinul Todiraș, și abia atunci m-am gândit de ce oare nu se trezise la țipetele fetelor....Am intrat ușor în încăpere și înainte de a apuca să aprind lumina, am văzut cum dinspre ferestra țâșnea o raza de lumina verzuie, îndreptata spre trupul copilului. Se plimba dintr-o parte în alta, parcă voia sa-l măsoare. Am rămas cu gura căscata văzând cum raza, la un moment dat, se îndoaie de ziceai ca-i un furtun de cauciuc! Am făcut un pas spre ia, cu gând sa o ating, să vad ce fel de lumină e asta care se curbează, dar în clipa aia raza s-a stins și în locul unde apăruse la fereastră, am zărit capul mătăhălos al creaturii din pădure! Avea aceiași ochi, galbeni, fosforescenți dar nu stătea normal, ci cu capul în jos, ca și cum ar fi fost agățat de acoperiș și privea în cameră. Înfricoșat am aprins lumina și monstrul a dispărut, pentru că tot în momentul ăla Todiraș să se trezească plângând."

Visul copilului

Mezinul în vârstă de sase ani, părea, după spusele tatălui său, foarte agitat. Am încercat sa vorbim cu el dar nu-și aducea aminte mare lucru, așa că tot tatăl său Toader S, ne-a istorisit ciudatul vis  pe care cel mic îl avusese.
" Mi-a zis că în camera lui intrase un pitic cu barbă albă, foarte prietenos, care-l chemase să vină pană în pădure, să culeagă ciuperci. El se dusese și pe când puneau ciupercile în cos, lui Todiraș i se făcuse sete și vruse să bea apă dintr-un izvor. Piticul însa îl opri spunându-i <<să  nu bei de aici apă ca e otrăvită! Si tatăl tău dacă mai bea moare, să știi! Să nu bei!>> Când am auzit asta, eu am ciulit urechile, fiindcă de câteva luni, tăind lemne la pădure, beam apă dintr-un izvor pe care-l găsisem sub Culmea Tătarului și-mi părea apa bună. Eram singurul care beam, ceilalți aveau mereu la ei bere sau altă băutură și nu se atingeau de apă.
Eu însă când am găsit adevărata credință, nu beau decât apă.... Ce să va zic, spusele copilului m-au cam pus pe gânduri,  dar l-am pus să povestească mai departe.  El mi-a destăinuit că piticul l-a invitat apoi să vadă stelele, și cum Todiraș se codea, i-a dat să bea o băutură verde, cam amară, și atunci zice că s-a trezit și a început să plângă.
A doua zi când am ieșit să dau de mâncare la orătănii, am găsit în curte, chiar sub ferestrele de la dormitoare, urme de pași ca de urs, dar nu aveau degete și nici ghiare, iar călcâiul era mai îndesat în pământ, cum e când calcă ursul sau omul, de se lasă mai cu greutate pe călcâie!"


Un comentariu:

  1. Tatal a zărit capul mătăhălos al creaturii din pădure, băiatul a văzut un pitic cu barbă albă, foarte prietenos.
    Este posibil ca entitatea sa nu fi fost nici una nici alta. Cele doua fete ale sale ar putea fi doar niște avatare pentru a atinge scopul urmărit.
    Sunt frecvente cazurile când entitatea își modifica forma, uneori chiar sub ochii observatorului, sau se vad numai anumite parți ale unui trup. Se pot materializa parțial, semitransparente, sau total.

    RăspundețiȘtergere