joi, 24 ianuarie 2019

Câteva observații primite din Ialomița (II)

Observația 2
Observator: Mina P. 59 de ani, biolog.
Data: 21.07.1969
Ora: 12-14
Localitatea: satul Malu-Rosu, com. Armășești, jud. Ialomița

Descriere observație:
"In  21 Iulie 1969, am observat un alt obiect  ziua în amiaza mare, aveam 9 ani! Tin minte data deoarece s-a petrecut chiar a doua zi după aselenizare. Am urmărit și eu la TV cu toți ai mei evenimentul în care omul a pășit pe Luna.
In acea noapte am visat ca o sa vad pe cer un ”fragment de luna” și culmea, ziua următoare pe la amiaza am văzut un obiect argintiu care  era pe cer deasupra satului. Nu se mișca deloc și va asigur ca nu era Luna! Era un cer senin fără nici un nor.
Obiectul avea o forma aproximativ triunghiulara, nu era foarte strălucitor ci doar atât cât se putea face văzut. Bineînțeles ca i-am atras atenția mamei care a lăsat toate treburile la pământ și a alertat vecinii. S-a creat o mica panica pe strada, iar oamenii ziceau ca "o sa cada o planeta pe pământ". 
Obiectul acela a staționat aproximativ 2 ore fără sa își
 schimbe forma sau culoarea. Nu îmi mai amintesc când  a dispărut, vecinii au intrat în case iar eu am plecat la o mătușa unde m-a trimis mama cu niște treburi. După acest episod am început sa fiu preocupata de  cer, stele, nori, și bineînțeles filme și seriale SF.
In alte nopți senine, am mai văzut  obiecte zburătoare  care traversau cerul cu viteze incredibile  dar erau la distante mari."

Mulțumim, Mina pentru observațiile trimise.

Poza nu are legătura cu obiectul văzut de Mina, doar ca are o forma aproximativ triunghiulara.

3 comentarii:

 1. si eu am vazut exact la fel
  prin anii 80 . a stat mult timp pe cer de s au plictisit oamenii si nu mai interesa pe nimeni . un triunghi cam cat jumatate de luna , luminos , cu colturile rotunjite

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca aveti timp, puteti trimite relatarea in scris la ASFAN. Aveti datele de contact aici si pe Facebook. E pacat sa se piarda asemenea informatii interesante.

   Ștergere
 2. În anii aceia s-a observat în multe locuri stratostate care aveau forma obișnuită de con cu vârful în jos. Aveau și o nacelă împănată cu antene. În lipsa unui binoclu și a unui observator avertizat, oamenii vedeau ce credeau ei că văd. Stratostatele purtate de curenții din stratosferă se mișcau încet, deci era timp berechet de observat ca lumea.

  RăspundețiȘtergere