luni, 21 octombrie 2019

Observații fără explicație

"Ma numesc Sandu M. născut în localitatea Sighetu Marmației, județul Maramureș.
Am urmărit multe emisiuni cu la care a fost invitat domnul Dan Farcaș. 
In acest sens va voi trimite câteva mailuri cu privire la întâmplările respective.
Prima întâmplare pe care mi-o amintesc, era pe când aveam vârsta de 7 ani. Era vara, era cald și mama ne-a lăsat pe mine și fratele meu să ne jucam în stradă cu alți copii. La un moment dat am observat în capătul străzii că s-au adunat mai multi vecini care se uitau în sus, la ceva. Ne-am dus și noi atunci lângă și am văzut că pe cer era ceva rotund, mai mic de cât o minge, de culoare neagră, care stătea nemișcat pe cer. Cei mari discutau care cum, ba că ar fi un elicopter, ba că un avion. La un moment dat din obiectul respectiv, a coborât ceva ca o scară (raza) pană la pământ. Unii vecini au început să spună ca sunt militari rusi, iar alții că de fapt sunt americani și că de aia au coborât scara.
In scurt timp a venit și mama, care m-a luat de mană, ne-a dus în curte și a închis poarta. Am întrebat-o și noi curioși, ce e aia și de ce nu ne lasă să ne uitam și noi, că doar toată strada se uită, mama ne-a zis ca nu trebuie să fim martori și să ne întrebe miliția despre ce am văzut. Mama mea era Martora a lui Iehova și ii era tare frica de miliție de atunci.

A doua întâmplare, a fost în prima seară de înviere, după revoluție. Asa că, de pe strada mea, ne-am dus mai multi vecini la catedrala municipală din centrul orașului, unde urma să se desfășoare la 12 noaptea, Slujba de Înviere. A fost o slujbă lungă și frumoasă, foarte multă lume, practic tot centrul orașului era plin de oameni care se plimbau pe mijlocul străzii, de coșuri și lumini, parcă tot orașul era prezent la slujba de înviere, poate și din cauza că era prima slujba de Înviere de după revoluție!
La întoarcere pe stradă, eram vreo șapte băieți, toți cu armata făcuta și poveste-am una alta, rădeam, eram obosiți și fericiți. La un moment dat, cum mergeam noi pe drum, trecând de Sc. Gen. nr. 4, zona BIG, drumul virează putin la dreapta, atunci am observat drept în fată pe sensul de mers, deasupra dealului Bagna, pe direcția comunei Rona de Jos, un obiect luminos, ceva mai mare ca luna, de culoare roșie-portocaliu, perfect rotund. Pe suprafața acestuia am mai distins un cerc mic rosu, situat în partea dreapta jos, din care porneau niște linii, spre margini, ca niște spițe. Le-am 
arătat și celorlalți, au început să radă și să spună: <Mă, ești nebun, nu vezi că e luna?!>
Eram disperat și degeaba încercam să le spun că luna nu are aceea culoare, e argintie, nu roșie și că pe suprafața ei se observă un anumit relief, nu liniile și cerculețul mai mic, degeaba, nu aveai cu cine vorbi!
Am mers încă vreo 200, 300 de metri și am ieșit dintre blocuri, în același timp, am observat luna, în partea din dreapta a sensului nostru de mers, deasupra dealului Solovan, era o luna plină și strălucitoare! Abia atunci, au început să zică cu toți, ca oare ce o fi? Eu le-am zis că în mod sigur e un OZN, da ei ca nu cred, poate ca e altceva. Am mai mers încă vreo 300 de metri și obiectul era nemișcat. Ajungând în dreptul stației PECO, am văzut că cercul luminos începe să piardă din culoare și încet, încet să dispară, dispărând în câteva zeci de secunde de tot! A dispărut ceva de genul, cum vedeam în filmele cu Star Trek, mi s-a părut o asemănare uluitoare!
Am povestit colegilor la serviciu despre ce am văzut și au început să radă și să mă ia la mișto, cu toate ca le-am zis ca nu eram singur și a văzut mai multa lume! După vreo trei zile, la știrile TVR, a anunțat, pentru prima dată, ca deasupra Europei și a României, au fost observate mai multe OZN-uri, lucru care m-a mai liniștit putin și că ceea ce am văzut nu era o prostie!

Mai am câteva întâmplări ciudate, pe care le-am trăit, dar am început cu aceste doua ca sa urmez o linie cronologica.
Mulțumesc pentru răbdare, dacă ați avut răbdarea să citiți pană la sfârșit.
Dumneavoastră ce credeți despre ce am văzut? Va interesează, merită să vă mai trimit?!
O zi frumoasă în continuare și numai bine!"

Mulțumim domnului Sandu M. pentru observațiile trimise. Bineînțeles că ne interesează observațiile din Romania și nu numai. Așteptam și alte observații.

Nota: poza nu are legătură cu observațiile.

Un comentariu:

  1. Eu unul cred pentru că și eu am văzut ceva asemănător într-o seară de vara acum câțiva ani . Exact că în descrierea dvs. Acele sfere rosu-portocaliu care le-au observat în îni trecuți aviația militară în apropiere de Urziceni.

    RăspundețiȘtergere