luni, 22 iulie 2019

OZN sub forma de clopot

Observator Andrei Ion, profesia economist.
Anul 1970, luna noiembrie, seara în jurul orei 20.
Fenomenul s-a produs  în localitatea Muntenii de Jos, județul Vaslui. 
Observația a fost făcută cu ochiul liber.

Descriere observație

La acel moment am ieșit din casă după ce-mi terminasem de făcut lecțiile, pentru a respira o gură de aer proaspăt, după care urma să  mă odihnesc pentru a doua zi.
La întoarcere în locuință, când am ajuns în dreptul ușii de la intrare, am observat spre nord o lumină, dar nu am dat importantă și am intrat pe hol. Aici m-am oprit și m-am gândit să vad ce e cu acea lumină, am ieșit din nou afară, aruncând o privire în dreapta unde observasem acea  lumină.
     Am fost impresionat de ce am văzut - un obiect având o formă nemaivăzută până atunci se deplasa deasupra solului cu o viteză mică (aproximativ 5 Km pe ora) la o distantă de aproximativ 10 m fată de sol fără a produce nici un zgomot, având o formă aproximativ a unui clopot cu partea superioară discoidală  prevazut cu niște hublouri prin care lumina curgea asemeni unui fluid având toate culorile curcubeului fiind foarte clară și suportabilă. Obiectul avea  dimensiunile la partea discoidală de aproximativ 6 m iar înălțimea obiectului era de aproximativ 7 m, în timpul deplasării se rotea și în jurul axei sale.
     Am urmărit multe emisiuni științifice ori filme S.F. dar acea forma a obiectului nu semăna cu niciunul din cele văzute până atunci.
     In acel moment am fost cuprins de un sentiment de groază, frică dar și de curiozitate și în următorul moment am intrat înapoi pe hol unde am dat perdeaua la o parte urmărind pe geam acel obiect.
      Atunci când acel obiect se afla  prin  fața casei  la o depărtare de aproximativ 150-200 m, și  o înălțime fată de sol de 10 metri și văzând că nu se întâmplă nimic periculos  am ieșit afară de pe hol  pentru a vedea și urmări  mai bine fenomenul.
       Obiectul și-a urmat cursul cu aceiași viteză, a traversat un șes după care a aterizat pe o colină la o distantă de aproximativ 2,5-3 Km de locul unde mă aflam, a staționat aproximativ 25-30 minute.
        In tot acest timp obiectul emana aceiași lumină dar din cauza distantei nu puteam observa și ce se întâmplă  pe lângă ea .
       După aproximativ 25-30 minute acel obiect s-a înălțat de la sol deplasându-se cu aceiași viteză dar numai în înălțime. Când obiectul a atins înălțimea de aproximativ 3000 m, obiectul a pornit brusc cu o viteza inimaginabilă, mai mare ca viteza unui fulger.
Nu s-a produs nici un efect surprinzător, nu au fost martori suplimentari.
Postez alăturat desenul obiectului. Recunosc că nu prea am talent la desen, obiectul respectiv s-ar compune din 3 parți.
1-partea discoidală superioară; 
2-partea din mijloc care constituie învelișul obiectului și  avea o culoare gri cenușiu, putându-se observa pe el unele pete;
3-partea inferioară de la bază avea aspect metalic și o culoare argintie.

Observația a fost primită pe mail asfanufo@yahoo.com sub formă de chestionar completat, la data de 
07 iulie 2019.
Mulțumim domnului Andrei Ion (nume fictiv) pentru observația trimisă la asociație.

Nota: domnul nu a dorit să folosim numele real în această postare.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu