joi, 27 iunie 2019

Lumini stranii în noapte pe cerul Galațiului

Anul: 2019

Luna: 6-7 Iunie

Locația: jud. Galați


Sursa: https://www.viata-libera.ro/prima-pagina/128723-lumini-stranii-in-noapte-pe-cerul-galatiului-care-sunt-explicatiile


Cazul ne-a fost semnalat de domnul N. Petruș pe pagina de Facebook ASFAN.


Pe siteurile de socializare au apărut în noaptea de 6 spre 7 iunie câteva filme realizate de diferite persoane care susţin că au văzut niște lumini ciudate pe cer. Filmele, au fost realizate în Frumuşiţa şi Vânători. Dar luminile stranii au mai fost văzute şi din alte zone, chiar şi din Galați, de pe viaduct. Filmul poate fi văzut aici: https://youtu.be/aYRKRtB69Y0


"Mai mulți consăteni de-ai mei s-au tot uitat la luminile acelea. Clar că nu erau meteori, pentru că nu aveau viteză. Parcă pluteau pe cer. Luminau puternic şi erau ceva mai mari decât un luceafăr. Am văzut filme ca al meu postate pe Facebook, după care au fost scoase. Şi nu știm motivul. Chiar am fi curioși ce s-a întâmplat. Să ne explice cineva, pentru că asemenea lucruri nu se văd chiar în fiecare zi!", ne-a scris un localnic din Frumuşiţa la redacție.


Directorul Observatorului Astronomic din cadrul Complexului Muzeal de Științele Naturii "Răzvan Angheluță", ne-a confirmat faptul că luminile filmate nu au legătură cu astronomia: "Nu sunt meteori". Aceștia pot fi observați doar pentru o fracțiune de secundă și foarte rar câteva secunde în cazul celor foarte strălucitori care sunt numiți bolizi.


Misterul corpurilor luminoase de pe cerul județului Galați ne-a fost dezvăluit parțial de reprezentanții Armatei. În aceste zile, în poligonul Smârdan are loc exercițiul international SABER GUARDIAN 2019, la care participă trupe din mai multe state.


"În perioada 5-7 iunie, trupele americane au executat o serie de trageri cu armamentul de pe echipamentul de luptă. Acele lumini ar putea fi mijloace folosite pentru iluminarea câmpului de instrucție", ne-a precizat maior Silviu Bădiliţă, responsabil cu relațiile publice ale Poligonului de la Smârdan pentru exercițiul SABER GUARDIAN 2019.


Mulțumim pe această cale domnului Petruș.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu