duminică, 10 februarie 2019

Obiect de formă piramidală la București

In urmă cu două zile am primit o nouă observație pe mailul asfanufo și dorim să o aducem la cunoștința prietenilor noștri.Observator: Șerban V.
Dată: anii 1966-1967
Locația: Parcul Circului

Descriere observație:
"Bună ziua, am tot respectul pentru activitatea dumneavoastră și urmăresc emisiunile TV cu mare interes. Ce vă spun aici nu este închipuire sau poveste S.F.
Am să va spun pe scurt ce am văzut cu ochii mei și mi s-a întipărit în memorie.  
Eram elev cam prin clasa 6-7  prin anii 1966-1967, îmi pare rău dar nu mai pot localiza exact în timp observația.  Eram în vacanta de vară și așa cum făceam de obicei dimineața mă întâlneam cu un prieten (martor și el la eveniment) să pierdem câteva ore împreuna.  Era o zi frumoasă de vară cu soare și fără nori. In timp ce îl așteptam, aproximativ deasupra Parcul Circului, București, am văzut ceva strălucitor ce mi-a captat atenția. Era un obiect de formă piramidală, culcată! care plutea fără să se miște . Acel obiect, foarte strălucitor era construit dintr-un schelet care părea metalic. Acest obiect a stat în același loc cât l-am observat eu, 2-3 ore. 
La prânz m-am dus acasă și i-am spus mamei de întâmplare.  Tata a spus ca nu este nici o problemă, este un balon meteo! Nici pomeneală de balon, eu știu ce am văzut! După câteva ore am ieșit să vad dacă acel obiect mai este.  Era, dar acum era cam deasupra Stadionului Dinamo, la aceeași înălțime și la fel de strălucitor. A doua zi dispăruse. 
Acum când stau sa mă gândesc, era cam de 2-3 ori dimensiunea unui elicopter care zboară cam la aceeași înălțime unde a stat acel obiect. 
Va rog să trageți dumneavoastră concluziile, ce am văzut eu nu seamăna cu nimic din literatura de specialitate. 
Cu multă stimă, Șerban V."


2 comentarii:

  1. Era un „balon” captiv strălucind în Soare. Pe vremea aceea se umpleau saci de plastic cu gaz de butelie și se ancorau la înălțimi de 200-300 metri. Am văzut și eu unul în perioada aceea; la binoclu 7x50 imaginația începuse „să lucreze”. Dar la luneta mea 60x50, s-au văzut clar detaliile, inclusiv ațele de ancorare lucind în Soare. În atâtea ore observatorul nu a avut nici un instrument optic la îndemână! Dimensiunile și înălțimea sunt irelevante așa cum sunt prezentate.

    RăspundețiȘtergere
  2. Păcat ca fotografia nu este din București... Trebuia menționat asta...

    RăspundețiȘtergere